martes, 25 de noviembre de 2008

Presentació

BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.

miércoles, 19 de noviembre de 2008

NOTA :

Diari 10 Novembre

M'aixeco a les 6:30 del matí, per agafar el bus a les 7:15. Em vesteixo i despres emb rento la cara i em poso colonia. Despre vaig a passejar el gos una mica i de pas vaig a comprarme l'esmorzar, quan arribo em prenc un suc de taronja i unes pastes. M'envaig corrent a agafar el bus, que esta aprop de casa i em porta fins a Marianao que es on estan el cicles formatius. Començo les clases a les 7:15 fins a les 13:45. Torno a agafar el bus per tornar cap a casa i arribo a les 14:15 mes o menys. Arribo a casa i menjo, i com que per la tarda tinc festa doncs faig una migdiada fins a les 17:00. Em desperto i torno a passejar una estona al gos fins que es cansi una mica. Arribo despres del passeig i vigilo una estoneta al meu germa. Despres mes tard repaso el que hem estudiat i quan acabo em conecto al msn una estona fins que estigui el sopar. Miro una estona la televisió i despres m'hen vaig a dormir per descansar fins a les 6:30 del proper dia.

Renaixement

El Renaixement es un periode de temps que ens marca de l'edat mitjana a l'edat moderna.
El Renaixement compren del segle XIV fins a la meitat del XVI.

El terme procedeix de l'obra de Giorgio Vasari , publicada en 1570, però fins al segle XIX aquest concepte no rep una àmplia interpretació històrico-artística.

Fillipo Brunelleschi

Fillipo Brunelleschi

Fillipo Brunelleschi

Filippo di Ser Brunellesco Lippi, Filippo Brunelleschi (* Florència 1377 - 15 d'abril de 1446). Arquitecte, escultor i orfebre.

Contemporani de Leon Battista Alberti, Ghiberti, Donatello i Masaccio.

Va ser conegut, sobretot, pel seu treball en la cúpula de la catedral de Florència Il Duomo, i profunds coneixements matemàtics i el seu entusiasme per aquesta ciència li van facilitar el camí a l'arquitectura, a més de portar al descobriment de la perspectiva, la clau de l' art del Renaixement.
Decidit a guanyar-se la vida com a escultor, va participar en un concurs que consistia a realitzar les portes del Baptisteri de Florència el 1401, en el qual s'havia de representar el sacrifici d'Isaac en un marc poli lobulat; havia d'aparèixer Abraham, Isaac, un àngel, dos servents amb un ase, llenya i un xai o una ovella. Va quedar en segon lloc, per no cenyir-se les bases i fer un altar que sembla que estigui portat per l'ase, a més, el rostre d'Abraham apareixia amb expressió irritada; aquest fet va fer que s'inclinen per l'arquitectura en exclusiva.

domingo, 16 de noviembre de 2008